Team

Fien Sabbe
Erkend familiaal bemiddelaar & jurist
Lid van het Forum Bemiddeling

Na mijn studies rechten en theaterwetenschappen aan de KULeuven trok ik naar Newcastle voor een opleiding communicatie. Bij mijn terugkeer ging ik aan de slag bij de openbare omroep. Twintig jaar lang presenteerde ik op radio en tv. Momenteel modereer ik nog regelmatig voor een live publiek.

In 2013 keerde ik terug naar mijn eerste liefde en werd ik advocaat, gespecialiseerd in jeugd- en familierecht. Ervaring leerde dat de gerechtelijke procedure in familiale zaken meer leed veroorzaakt dan verzacht. Ik volgde de opleiding bemiddeling aan de UGent en treed in familiale aangelegenheden enkel nog op als bemiddelaar. Sedert januari 2019 werk ik daarbij samen met Elke Naessens.


Elke Naessens
Erkend familiaal bemiddelaar & jurist
Lid van het Forum Bemiddeling
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_7323-1024x683.jpg

Ik studeerde rechten aan de UGent, volgde de opleiding bemiddeling in familiale zaken aan de universiteit van Antwerpen en de UGent, en een extra specialisatiejaar ouderschapsbemiddeling bij het VCOK (Vormingscentrum voor Opvoeding en Kinderopvang) in Gent.

Ik werk als freelance-medewerker bij het VCOK waar ik vormingen geef rond scheiding en eenoudergezinnen. Ik ben ook actief als externe voorzitter cliëntoverleg voor minderjarigen bij het Agentschap Jongerenwelzijn. Daarnaast zet ik mij in als vrijwillig coördinator van Eigen Kracht-conferenties. In 2010 startte ik de duopraktijk Bemiddeling Gent en begeleidde honderden koppels bij het maken van afspraken en het opstellen van overeenkomsten. Sinds januari 2019 werk ik bij De Bemiddelaars in Gent samen met Fien Sabbe.


Samenwerking
Fien en Elke werken samen met het Forum Bemiddeling, een expertisenetwerk.